Razpis za izbor Evropske destinacije odličnosti 2011 v Sloveniji

datum: 04.03.2011

kategorija: Intranet novice


 

Spoštovani!

 Slovenska turistična organizacija v okviru evropskega projekta EDEN (European Destinations of ExcelleNce oziroma Evropske destinacije odličnosti) objavlja razpis za izbor Evropske destinacije odličnosti 2011 v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je Turizem in oživljanje nepremične kulturne dediščine.

STO vabi k sodelovanju destinacije, ki so oživile objekt(e) nepremične kulturne dediščine, mu ali jim namenile turistično vsebino in pomen ter oblikovale turistične produkte, s katerimi so spodbudile širše oživljanje lokalnega okolja na trajnosten način in povečan obisk čez vse leto.Oživljanje nepremične kulturne dediščine vključuje vse primere in zvrsti obnavljanja, ohranjanja ali izboljšanja in nove uporabe nepremične kulturne dediščine po načelih trajnostnega razvoja.

Rok za oddajo prijav je 28. marec 2011. Razpisna dokumentacija je objavljena na spletnem naslovu www.slovenia.info/eden2011.

 Vse zainteresirane vljudno vabimo na informativni dan, ki bo v četrtek, 17. marca 2011, ob 10. urina sedežu STO v Ljubljani (stavba GZS, Dimičeva 13, drugo nadstropje).

 Za vse dodatne informacije o razpisu smo vam na voljo na telefonski številki 01 589 85 61 (Manca Avsec) in na elektronskem naslovu eden@slovenia.info.

 Lep pozdrav!

 Oddelek za raziskave in razvoj
Tel.: 01 5898 561; E-naslov: eden@slovenia.info