Informacija Adria Airways

datum: 18.06.2019

kategorija: Intranet novice


 

Informacija letalske družbe Adria Airways

Spoštovani,

v medijih je v zadnjem obdobju znova zaslediti intenzivno poročanje o poslovanju Adrie Airways, le-to pa temelji na pavšalnih ocenah in deloma nepreverjenih informacijah.

Drži dejstvo, da prihaja trenutno v izvedbi predvidenih urnikov letenja do odstopanj, razloga sta tehnične in operativne narave. Poleg rednega vzdrževanja letal prihaja tudi do ad hoc tehničnih okvar, kar v letalski industriji ni popolnoma nič nenavadnega, žal pa pri izvedbi plana letenja to lahko rezultira v odstopanjih. Adria Airways dosledno sledi visokim varnostnim standardom, ki določajo vse nadaljnje operativne postopke in varnost letenja, zato vsako indikacijo za tehnično brezhibnost letala jemljemo z vso odgovornostjo in previdnostjo. Adria Airways je nosilec varnostnega certifikata IOSA (IATA Operational Safety Audit), ki je osnova vseh tehničnih predpisov in potrjuje, da je varnost letala, posadke in potnikov prednostna naloga vsega delovanja.

Vsi letalski prevozniki po svetu se srečujemo z enakimi izzivi, mankom posadk. Kljub temu, da smo samo v lanskem letu zaposlili več kot 50 pilotov, le-teh še vedno primanjkuje. Trenutno izvajamo intenzivna usposabljanja, ki bodo po pričakovanjih kmalu zaključena.

Do konca junija smo iz že omenjenih razlogov odpovedali večinoma nočne lete na relaciji Ljubljana-Skopje-Ljubljana in Ljubljana-Priština-Ljubljana, nekaj poletov pa je bilo odpovedanih tudi na posameznih drugih relacijah. Kljub temu, da mediji zelo dramatično poročajo o naših operativnih težavah, je dejstvo, da smo v obdobju od januarja do vključno junija odpovedali zgolj 1,2 % poletov od vseh planiranih poletov v tem letu.

Za izvedbo nekaterih dnevnih operacij sodelujemo tudi z izbranimi tujimi letalskimi prevozniki, in sicer z namenom, da naše redne operacije, zaradi vzdrževanja lastnih letal, potekajo čim bolj nemoteno.

Pričakujemo, da se bodo naše redne operacije stabilizirale v juliju.

Čarterske polete, ki jih izvajamo za ponudnike turističnih potovanj, izvajamo profesionalno in v skladu z vsemi dogovori. Do odpovedi čarterskih poletov ne prihaja in ne bo prihajalo, prav tako se trudimo, da ne prihaja do zamud.

Kljub temu, da z mediji sodelujemo in pojasnjujemo okoliščine našega poslovanja, v javni sferi obstaja močna volja po nenehnih negativnih poročanjih o naši družbi, le-ta pa povzroča veliko poslovno škodo.

Zagotavljamo vam in vašim potnikom, da poročanja v medijih niso odraz realnega stanja naše družbe in da se tako poslovodstvo kot vsak zaposleni in lastniki dnevno trudimo ne samo za obstoj slovenskega prevoznika, ampak tudi za njegov stabilen razvoj.

Zahvaljujemo se vam za vso podporo, razumevanje in zaupanje.

Lep pozdrav,

Pia Gorjanc

 

Pia Gorjanc

Corporate Communications

 

Adria Airways

The Airline of Slovenia

Zgornji Brnik 130h

4210 Brnik – Aerodrom

Slovenia

 

Tel.: + 386 4 259 48 35

Mobile: +386 41 388 836

www.adria.si