Dnevi slovenskega turizma

datum: 21.12.2011

kategorija: Novice


 

V novicah Turistične tiskovne agencije - STO je objavljena informacija o Dnevih slovenskega turizma, ki so potekali 8. in 9. decembra 2011 v Portorožu. Na zaključni svečani prireditvi so bila podeljena tudi najuglednejša priznanja v turizmu za leto 2011.

 

Turistične novice

Prvi Dnevi slovenskega turizma v znamenju partnerstva, razvojnih usmeritev in potencialov slovenskega turizma

Dnevi slovenskega turizma, ki so potekali 8. in 9. decembra, so za dva dni pod eno streho združili vse večje strokovne inštitucije s področja turizma v Sloveniji. Turizem bo v naslednjih letih glede na sedanjo stopnjo razvitosti slovenskega turizma in obstoječ razvojni potencial postal ena izmed vodilnih panog slovenskega gospodarstva in tako pomembno prispeval k doseganju razvojnih ciljev Slovenije.

Dvodnevni dogodek je bil namenjen usklajevanju stališč o nadaljnjih strateških usmeritvah in trženju turizma na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, izobraževalnim vsebinam, usklajevanju tekočih politik in pomembnejših projektov slovenskega turizma ter mreženju strokovnih, poslovnih in odločevalskih turističnih javnosti.

Na novinarski konferenci v okviru Dnevov slovenskega turizma je bila podpisana Deklaracija za trajnostni razvoj slovenskega turizma, ki k enotnemu ukrepanju in partnerstvu v prihajajočem strateškem obdobju 2012 - 2016 zavezuje vse sektorje turističnega gospodarstva: javni, zasebni in civilni.

 

Na Dnevih slovenskega turizma slavnostno podelili prestižna priznanja najzaslužnejšim v turizmu

Dnevi slovenskega turizma so se zaključili v petek, 9. decembra, zvečer s svečano podelitvijo najuglednejših priznanj v slovenskem turizmu: Najboljša gostilna, ki dosledno vključuje regionalne jedi (OZS), Zasluge za inovativnost in promocijo slovenskih jedi (OZS), Kuhar leta 2011 in Natakar leta 2011 (TGZ), Pokal kakovosti 2011 (TGZ), Najlepše urejeno veliko mesto, srednje mesto in manjše mesto (TZS), Najlepše urejen turistični kraj, izletniški kraj in zdraviliški kraj (TZS), Snovalec (STO), Sejalec (STO), Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu (OZS ), Priznanje za življenjsko delo v turizmu (TGZ ), Turistična osebnost leta (FIJUSLOV) in Ambasador slovenskega turizma (MG).