Brezplačno oglaševanje turističnih paketov jesen-zima za slovenske ponudnike turističnih storitev

datum: 23.08.2016

kategorija: Intranet novice


 

Slovenska turistična organizacija (STO) v letošnjem letu izvaja uspešno globalno digitalno kampanjo I FEEL SLOVENIA – Make New Memories, v vrednosti kar 2,5 milijona evrov. Ponudniki turističnih storitev v obliki turističnih paketov z nočitvami vabljeni k brezplačnemu sodelovanju.  

O DIGITALNI KAMPANJI

Prvi del letošnje promocijske kampanje s pomladno-poletno ponudbo je potekal od druge polovice aprila do konca julija. Drugi del je še pred nami. STO želi predstaviti jesensko-zimske turistične pakete slovenskega gospodarstva od druge polovice septembra napre,j do sredine novembra. Kampanja poteka na 12 evropskih trgih oziroma skupinah trgov ter v ZDA in Kanadi, in sicer na različnih komunikacijskih kanalih, kot so ključni nacionalni portali posameznih držav, preko Google prikazne mreže, družbenih omrežij: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube ter Yandex in VKontakte v Ruski federaciji. Do zdaj smo s trimesečnim intenzivnim oglaševanjem dosegli več kot 23 milijonov ljudi in prikazali oglase več kot 160 milijon-krat. 123.000 tujcev iz ciljanih trgov je všečkalo Facebook profil STO Feel Slovenia, prek iskalnikov Google in Yandex je bilo realiziranih več kot 200.000 klikov na izbrane ključne besede, prek mreže Google Display so kliknili 148.000-krat na oglasna sporočila.  

ZA TURISTIČNO GOSPODARSTVO BREZPLAČNA ODDAJA TURISTIČNIH PAKETOV

Slovenska turistična organizacija objavlja, že 3. javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva za promocijo jesensko-zimskih počitnic. Namen akcije je promocija slovenske turistične ponudbe in prodaje konkretnih turističnih storitev neposredno pri ponudnikih. STO zagotavlja BREZPLAČNO OBJAVO na portalu slovenia.info in PREVOD v 5 tujih jezikov: angleščino, nemščino, italijanščino, francoščino in ruščino. Digitalno oglaševanje bo preko oglasov usmerjeno na t.i. pristajalne strani (slovenskega turističnega informacijskega portala: www.slovenia.info), kjer bo za vsak posamezni trg oz. skupino trgov pripravljena posebej segmentirana spletna stran s konkretno izpostavitvijo ponudb turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva. V nadaljevanju je prikazan primer objave za ponudbo mestnega oddiha: http://offer.slovenia.info/cities.

Turistične pakete je možno oddati v naslednjih kategorijah: • ZIMSKA PONUDBA (počitnice na snegu, zimska doživetja), • AKTIVNE POČITNICE, • DRUŽINSKE POČITNICE, • WELLNESS PONUDBE, • KULINARIČNE PONUDBE IN • PONUDBE MEST, KULTURE IN FESTIVALOV. 

Rok za oddajo jesensko-zimskih ponudb je do vključno 30.8.2016, preko spletnega naslova: http://sztp.slovenia.info. Pogoji sodelovanja so objavljeni v uradnem javnem pozivu v priponki sporočila.  Več informacij je na voljo tudi na poslovnem delu uradnega slovenskega turističnega portala www.slovenia.info.