DST - Dnevi slovenskega turizma 2018

datum: 04.09.2018

kategorija: Intranet novice



 

Objavljamo vabilo Slovenske turistične organizacije na Dneve slovenskega turizma.

DNEVI SLOVENSKEGA TURIZMA (DST), osrednji strokovni dogodek v slovenskem turizmu, bodo letos potekali od 8. do 10. oktobra v Portorožu.
 
Plenarni del se bo pričel v torek, 9. 10. 2018 ob 13.00 uri, z uvodnimi predstavitvami projektov za uresničevanje ciljev aktualne strategije in analize kazalnikov poslovanja slovenskega hotelskega sektorja. Sledil bo pregled prioritet, strategij in ukrepov za preboj v višje cenovno pozicioniranje in povečanje dodane vrednosti v slovenskem turizmu.
 
Plenarni del se bo zaključil z okroglo mizo, kjer bomo skušali odgovoriti na vprašanje »Kako do večje dodane vrednosti v hotelirstvu«.
 
V popoldanskem panelu »Kreativni café« bomo razglasili letošnje Snovalce, v ustvarjalnem vzdušju pa bodo predstavljene inovativne in kreativne ideje, ki so jih  zmagovalci hackathona spremenili v realizacijo.
 
Ob 20.00 uri vabljeni, da se udeležite svečane podelitve najvišjih priznanj v turizmu in pogostitve »Okusite Slovenijo«.
 
Naslednji dan, 10. 10. 2018, je na sporedu 21. Slovenski turistični forum. Osrednjo tematiko bomo podrobno predstavili na dveh panelih:

 Vrednost skozi produkte & doživetja

Turizem prihodnosti & moderne tehnologije

Na prvem bomo predstavili novo komunikacijsko platformo Slovenije kot turistične destinacije pod znamko I feel Slovenia, skozi primere dobre prakse bomo dobili odgovore na vprašanje “Kako bomo dosegli višje prilive z naslova izvoza potovanj". Na drugem panelu pa se bomo osredotočili na vpliv novih modernih tehnologij, ki spreminjajo naše poslovanje.
 
Ste pripravljeni na Turizem 4.0? Prijavite se preko spletne prijavnice, spremljajte novosti o programu na www.slovenia.info/dst ter se nam pridružite in sodelujte pri aktiviranju večje vrednosti v slovenskem turizmu.